Skip to content Skip to footer

1500 négyzetméteres épületháló védi a Bem téri laktanya homlokzatát és a környéken élőket

Különleges háló védi a Bem téren épülő hotel és irodaház műemlékvédelmi szempontból értékes homlokzatát, valamint a környéken élőket az építkezéssel járó portól. A kivitelező kiemelt figyelmet fordít az itt lakók és dolgozók nyugalmára és egészségére, és minden lehetséges módon igyekszik mérsékelni az építkezéssel járó esetleges kellemetlenségeket.

Több mint 1500 négyzetméternyi anyagból készült építési mesh háló védi a Radetzky-laktanya főépületének műemlékvédelmi szempontból értékes homlokzatát az Intercontinental Kimpton Hotel és a Bem Center építése alatt. A védőháló 1:1 méretű épületrajzon mutatja be homlokzatot, méretei pedig gigantikusak: több mint 50 méter széles, a legmagasabb kiállásánál pedig eléri a 17 métert. A mesh háló grafikai tervezését, az óriás háló nyomtatását és konfekcionálását továbbá a kihelyezését is a Molino Reklámügynökség Kft. valósította meg, a felhelyezésről készített videójukat itt tekintheti meg:

https://www.signanddisplay.hu/orias-epulethalo-a-belvaros-sziveben/

A háló védelmében épülő Intercontinental Kimpton Hotel és a mellette található Bem Center irodaház “A” kategóriás irodahelyiségeket, 127 szobás, elegáns boutique hotelt, éttermeket, bárt, kávézót, közösségi tereket, skybar jellegű tetőteraszt, 402 férőhelyes mélygarázst, valamint a jelenlegi tervek szerinti day spa-t is kínál majd a Bem téren 2023-tól.

A védőháló ideiglenes esztétikai funkciója mellett az építkezéssel járó por felfogásában is fontos szerepet játszik. Ez is mutatja, hogy minden lehetséges módon igyekszünk mérsékelni az építkezéssel járó kellemetlenségek hatásait a környék lakói számára” – tájékoztat Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser. Hozzáteszi: a kivitelezés teljes ideje alatt folyamatosan szem előtt tartják a környéken élők és dolgozók szempontjait, nyugalmuk és egészségük érdekében számos ötletet vezettek be, ilyen az építési védőháló is.

A Bem projekt kivitelezése alatt az építők maradéktalanul eleget tesznek a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet 2. számú mellékletében meghatározott határértékeknek. Sőt: a környék lakóinak nyugalma érdekében a törvényben meghatározott reggel 6 órás kezdés helyett csak 7 órakor indulnak be az építőipari gépek, s a törvény szerinti 22 óra helyett jellemzően már 18 órakor befejeződik a munka. A lakók nyugalma érdekében pedig vasárnaponként és ünnepnapokon a Bem projekten történő munkálatok szünetelnek.

Egy ilyen volumenű építkezésnél azonban a határértéken belüli zajok is hangosnak tűnhetnek olykor, ezért az esetleges kellemetlenségekért kérjük az itt élők megértését és türelmét” – hangsúlyozza Biró Miklós.

1 Comment

  • Lupe
    Posted 2024.04.15. at 17:53

    Wow, wonderful blog structure! How long have you been running a blog for?
    you make running a blog glance easy. The full look of your site is fantastic, as neatly as the content material!
    You can see similar here ecommerce

Leave a comment