Skip to content Skip to footer

Az épület gazdag történelme inspirálta a BEM Center irodaház belső tereinek tervezőit

A következő két évben újjászületik az évtizedekig pusztuló, üresen álló egykori Radetzky-laktanya, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként. A BEM Center irodaház közös tereit a Studio This álmodta meg. A belsőépítészeti koncepció alapja az épület gazdag múltja és egyik korábbi funkciója, a magtár – amely minden élet kiindulási pontja. 

 

Buda szívében, a Viziváros derekában egy olyan különleges, hotel-irodaház szinergiára alapuló épület születik, amely új színnel bővíti a hazai ingatlanpalettát. A Bem téri létesítmény megőrzi az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát, ezzel adja meg a tiszteletet az előző korok funkciójának, mindemellett képes a 21. századi kihívásoknak maximálisan megfelelni.

A létesítmény Bem téri oldalán szálloda, további részeiben pedig irodaház működik majd 2023-tól, emellett a főváros tervezett projektje keretében megújul maga a tér is, hogy újra méltó és fontos közösségi pontjává válhasson az itt élőknek, ide látogatóknak.

 

Középpontban: a magtár

Az egykori Radetzky-laktanya megújításának generáltervezője a Gunther Zsolt és Csillag Katalin vezette 3h Építésziroda, a BEM Center kiemelt tereinek belsőépítészeti koncepcióját pedig a Studio This tervezői, Hadnagy Tímea és Ulmann István álmodták meg. Ők tervezték meg az irodaház kapuját, lobbi terét, a lift előtereket, illetve az ehhez kapcsolódó másodlagos helyiségeket – és igény szerint közreműködnek majd az egyes bérleményi területek kialakításában is.

A belsőépítészeti koncepció eredője az épület gazdag és diverz történelme. Mélyre ástunk benne magunkat, messze visszamentünk az időben, és a korábbi funkciói közül végül a hajdani magtár került a középpontba: az élelmiszer tárolás egy olyan funkció, amely minden kornak meghatározó funkciója volt, hiszen ez jelenti a tudatosságot az életben. Ugyanilyen tudatos struktúrát szerettünk volna kialakítani a főbb terekben is, ahol a különböző történeti momentumok, anyagok, felületek, mint heterogén elemek, a saját diverzitásukkal alkotnak egy közös egységet.  Ennek az izgalmas gyűjteménynek ad teret az építészetileg nagyvonalúan szerkesztett lobbi is” – fogalmaz Ulmann István, a Studio This társalapítója.

Hadnagy Tímea hozzáteszi: a koncepciónak megfelelően a meghatározó élményt a letisztult formák, a felületeken a természetes anyagok használata dominálja, mint a fekete márvány vagy a mészkőből faragott bútorok. „Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ahol csak lehet, hazai anyagokat használjunk, magyar gyártók saját termékeivel és itthoni művészek alkotásaival gazdagítsuk a belsőt”.

Különleges álmennyezet, természetes anyagok

Az épület különlegessége lesz például egy függesztett álmennyezet, amely egy látványos, függöny-szerűen elrendezett fémháló formájában kel életre. Az épület múltja is számos ponton köszön vissza: a liftelőtérben például térképszerű relief állít emléket a régebbi koroknak, és az épület területén található romokat is megtekinthetik majd a látogatók.

A hangulathoz fontos hozzáadott értéke van a természetes fények és a világítás kombinálásának, hiszen az a cél, hogy a helyiségek megkapják az őket megillető pompát, elengedhetetlen. Az elegáns, sötétebb tónusú belső teret ellensúlyozza és változatossá teszi a minden oldalról beáramló természetes fény.

2 Comments

 • Julianne
  Posted 2024.04.09. at 10:57

  Hi there everyone, it’s my first pay a quick visit
  at this web site, and post is in fact fruitful designed for me, keep up posting these posts.

  Feel free to visit my homepage vpn coupon code 2024

 • Dean
  Posted 2024.04.10. at 11:54

  Magnificent website. A lot of useful info here. I am sending it to several
  buddies ans also sharing in delicious. And obviously,
  thanks on your sweat!

  my blog post :: vpn 2024

Leave a comment