Skip to content Skip to footer

Hogyan épül a BEM Center? – 2. rész

A Hogyan épül a BEM Center? Sorozatunk második részében Kámán Norbert, a Market Asset Management Zrt. ingatlanvagyon-kezelő igazgatója, illetve Kiss Csaba marketing manager mesél arról, hogy miért fontos Budapest város számára a Bem projekt. 

A Market Asset Management Zrt. azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az országban egyedülálló, prémium ingatlanportfóliót hozzon létre. A saját fejlesztésű és 100%-ban tulajdonolt projektjeink közül kiemelkedik a Bem téri iroda- és szállodakomplex fejlesztése – BEM Center, illetve a vele szinergiában lévő Kimpton Hotel -, amelynek segítségével végre újjáéled, és közösségi térré alakulhat a Bem tér, illetve a tér környéke.“Az előttünk álló feladat eléggé összetett és nagyszabású volt, de mi hiszünk abban, hogy innovatív hozzáállásunknak,  szakmai tudásunknak és elkötelezettségünknek köszönhetően időtálló értékeket és minőséget hozunk létre.” – mondta Kiss Csaba.

“Egyik fő alapelvünk a fejlesztés során a korábbi épület örökségének megóvása, illetve megőrzése volt. Ennek keretében a korábbi épület Duna-felől első homlokzata eredeti formájában megtartásra kerül” – tette hozzá Kámán Norbert. 

A Radetzky-laktanya öröksége miatt fontos, hogy a környezetébe a lehető legjobban beilleszkedő épületet kerüljön megvalósításra, mindez úgy, hogy minden érdekelt félnek – a civileknek, az önkormányzatnak, a műemléki hatóságnak és az építészetnek is – megelégedésére szolgáljon.

“Minden fejlesztés fontos szereplője a tervező, esetünkben egy Ybl-díjas építészek által vezetett, műemléki munkákban jártas tervezőirodát, a 3h  Építészirodát sikerült megbíznunk ezzel a nemes feladattal. A tervező urak és hölgyek a megfelelő alázattal és szakmai gondossággal álltak neki és végezték el a tervezést.” – árulta el Kámán Norbert. 

A BEM Center épületével egy olyan irodakomplexummal lesz gazdagabb Bel-Buda, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Leave a comment