Skip to content Skip to footer

Hotel és irodaház – egymásra épülő előnyök

A következő két évben újjászületik az évtizedek óta pusztuló, üresen álló egykori Radetzky-laktanya, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként. A Bem téri épületkomplexumban egymást erősíti majd a két funkció: az irodahelyiségek bérlői számára a hotel közelsége olyan prémium szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál, amelyek egyedülállóak a budapesti irodaházak között. 

Különleges gasztronómiai élmények, bérelhető szobák, illetve rendezvény- és tárgyalótermek, prémium szolgáltatások a tervezett fitnesz centertől az élelmiszerboltig – a Bem téren épülő irodaház bérlői számára rengeteg előnnyel jár majd, hogy az épületkomplexumban hotel is üzemel.

 

Egyedülálló koncepció

A 2023-ban elkészülő létesítmény a budapesti irodapiacon egyedülálló „mixed-use” koncepciójának köszönhetően segíti majd a munka-magánélet egyensúly maximalizálását: a hotel vendégei számára széleskörű üzleti lehetőségeket kínál, az irodabérlőknek pedig a „one-step-shop” szemlélet jegyében azt a praktikumot és kényelmet, hogy szinte mindent egy helyen intézhetnek el napközben, munkától a bevásárláson át a szórakozásig.

Bel-Buda szívében egy olyan hotel-irodaház szinergiára alapuló épület születik, amelynek nem titkolt célja, hogy új színnel bővítse a hazai ingatlanpalettát. A létesítmény egyediségét fokozza, hogy az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát megtartva kerül kialakításra, a 21. századi kihívásoknak maximálisan megfelelve” – mutatja be a Bem téri beruházást Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

Tradíció és modernitás

Az építettő és a tervezők számára három tényező volt kiemelten fontos a tervezés során. Egyrészt a külső megjelenés harmóniája: a tradicionális és modern jegyeket is viselő épület egységet alkosson, miközben részeinek eltérő funkcionalitása is egyértelműen kirajzolódjon. Az épület eleganciáját éppen ez a különleges struktúra teremti majd meg: egyszerre tanúskodik a múlt valós értékeinek tiszteletéről és mutat utat a modern, 21. századi beruházásoknak.

A másik fontos szempont az egyedi „mixed-use” koncepció lehetőségeinek maximalizálása volt. A hotel és az irodaház funkció egymásra épülő előnyeinek, szinergiáinak köszönhetően a flexibilisen kialakítható, “A” kategóriás irodahelyiségek bérlői számára olyan egyedi funkciók válnak elérhetővé, amelyek kiemelik a Bem téri épületet a többi újépítésű budapesti irodaház közül. Egyes fizikailag és funkcionálisan integrált szolgáltatásokat – például az éttermeket, bárt, kávézót, közösségi tereket, skybar jellegű tetőteraszt, a különböző irodaházi bérlők szolgáltatásait  és a jelenlegi tervek szerinti fitnesztermet – a hotel vendégei és az irodaház bérlői ugyanis egyaránt használhatják.

Biró Miklós hozzáteszi: a harmadik szempont az volt, hogy a projekt urbanisztikai előnyökkel is járjon. Ez az egymásra épülő különböző szolgáltatásoknak és aktivitásoknak köszönhetően valósul meg: az épület egész nap használhatóvá válik, így a Bem tér környéke újra élettel telik meg majd. A szállodaépület kialakításánál az „open-house” kialakítás van tervben, aminek keretében a szállodai étterem és bár nemcsak a vendégek, hanem a budapestiek, a turisták, a gasztronómia kedvelői számára is nyitva lenne, színesítve a szállodában megszálló utazók élményeit.