Skip to content Skip to footer

Hotel és irodaház: különleges szinergia, egyedi szolgáltatások

Szállodaként, illetve irodaházként születik újjá az évtizedek óta üresen álló egykori Radetzky-laktanya. A Bem téri épületkomplexumban egymást erősíti majd a két funkció: az irodahelyiségek bérlői számára a hotel közelsége olyan prémium szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál, amelyek egyedülállóak a budapesti irodaházak között. Ez a különleges szinergia a nemzetközi piacon is egyre népszerűbb.

Különleges gasztronómiai élmények, bérelhető tárgyalók, illetve rendezvény- és konferenciatermek, prémium szolgáltatások – a Bem téren épülő irodaház bérlői számára rengeteg előnnyel jár majd, hogy az épületkomplexumban hotel is üzemel.

Munka, bevásárlás, szórakozás egy helyen

A Bem Center a budapesti irodapiacon egyedülálló szinergiának köszönhetően segíti majd a munka-magánélet egyensúly maximalizálását: a hotel vendégei számára széleskörű üzleti lehetőségeket kínál, az irodabérlőknek pedig a „one-step-shop” szemlélet jegyében azt a praktikumot és kényelmet, hogy szinte mindent egy helyen intézhetnek el napközben, munkától a bevásárláson át a szórakozásig” – mutatja be a 2023-ban elkészülő Bem téri beruházást Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

A hotel és az irodaház egyedi, „mixed-use” koncepciójának köszönhetően a rugalmasan kialakítható, “A” kategóriás irodahelyiségek bérlői számára olyan egyedi funkciók válnak elérhetővé, amelyek kiemelik a Bem téri épületet a többi újépítésű budapesti irodaház közül.

Egyes fizikailag és funkcionálisan integrált szolgáltatásokat – például az éttermeket, bárt, kávézót, közösségi tereket, skybar jellegű tetőteraszt, a különböző irodaházi bérlők szolgáltatásait és a jelenlegi tervek szerinti day spa-t – a hotel vendégei és az irodaház bérlői ugyanis egyaránt használhatják.

Az itt élők számára is előnyös

Biró Miklós hozzáteszi: fontos szempont volt az is, hogy a projekt urbanisztikai előnyökkel is járjon, vagyis a szolgáltatások szinergiájának lehetőségei a bel-budai lakosok számára is elérhetők legyenek. Az egymásra épülő különböző szolgáltatásoknak és aktivitásoknak köszönhetően az épület egész nap használhatóvá válik, így a Bem tér környéke újra élettel telik meg majd.

A szállodaépület kialakításánál ugyanis az „open-house” kialakítás van tervben, vagyis a szállodai étterem és bár nemcsak a vendégek, hanem a budapestiek, a turisták, a gasztronómia kedvelői számára is nyitva lenne, színesítve a szállodában megszálló utazók élményeit. Ez a koncepció számos világhírű hotel sajátja, például a szintén Kimpton Fitzroy Londoné is, amely a 19. század szépségeit ötvözi a modern London jellemzőivel. A pazar szálloda épületében működő Fitz’s Bar, Galvin Bar & Grill étterem, de a Burr & Co. kávézó is nyitott a turisták és helyi lakosok számára, emellett a hotel kisebb és nagyobb konferenciatermeit is bárki kibérelheti, a műemléki értéket képviselő, grandiózus bálteremben pedig rendszeresen tartanak esküvőket is.

Kimpton Fitzroy London előtere: https://www.kimptonfitzroylondon.com/fitzs-gallery/

Galvin Bar & Grill étterem, Kimpton Fitzroy London: https://www.kimptonfitzroylondon.com/galvinbarandgrill-gallery/

Burr & Co. kávéház, Kimpton Fitzroy London: https://www.kimptonfitzroylondon.com/burr-co-gallery/

A Kimpton Fitzroy London bálterme: https://www.kimptonfitzroylondon.com/meetings-and-events/london-wedding-venues/

Nemzetközi példák

A hotel-irodaház szinergia világszerte népszerű trend számos példát találni hasonló ingatlanfejlesztési projektre. Ezek a „mixed-use” beruházások konkrét funkciójukon túlmutatva, járulékos hatásként városi környezetük, lokációjuk életteliségéhez, fejlődéséhez is jelentősen hozzájárulnak.

Az amerikai egyesült államokbeli Denverben található Union Tower West például közel 20 ezer négyzetméteren kínálja egy 180-szobás – a Bem téren épülő Kimpton hotelt is fejlesztő Intercontinental Hotels Group által üzemeltetett – Indigo IHG Hotel és egy közel 10 négyzetméteres, modern irodaház szolgáltatásait.

Union Tower West, Denver: https://www.portmanholdings.com/portfolio-posts/union-tower-west/

A belgrádi DELTA Business Center pedig mintegy 26 ezer négyzetméteres, 5 csillagos Hotel InterContinental szállodát és egy hasonló méretű irodaházat foglal majd magába, különleges bevásárlóközponttal, éttermekkel kiegészítve, mintegy 130 millió eurós összköltségű fejlesztés eredményeként.

DELTA Business Center, Belgrád: https://www.property-forum.eu/news/delta-to-invest-130-million-in-belgrade-mixed-use-project/7308

Leave a comment