Skip to content Skip to footer

Kimpton hotelek a világ körül: New York

Stílusos úti cél: Kimpton Hotel Eventi, NY

 

Az épület, ami egykoron a Penn Station fölé magasodó álmoskás óriás volt, ma az Eventi névre hallgató sajátos hotel univerzumként üzemel, éttermekkel, bálteremmel és kültéri rendezvényhelyszínnel New York, Chelsea városrészben. 

 

Az Eventi kiváló lokációjának köszönhetően számos vendégigényt igyekszik kielégíteni, legyen az a közelben lévő Madison Square Garden-ben zajló esemény miatti tartózkodás vagy tetőteraszos esküvő, esetleg business konferencia a város közepén. 

 

A belső tereket és interiort nemrégiben teljesen újra tervezték, melynek köszönhetően a hotelből árad a Kimptonokra jellemző művészien elegáns eklektika. Az új színpaletta és a bútorok formabontó elegye igazi boutique hangulatot áraszt. A fa padlók és a kék árnyalatokkal hangsúlyozott fémes részletek keveréke nyugodtságot közvetítenek, ugyanakkor a tervezésnél külön ügyeltek a természetet tükröző felületekre és kárpitokra is.

 

“A budapesti Kimpton hotell interior dizájn vonatkozásában célunk újdonságot vinni a hazai szállodák világába. A projekt során szem előtt tartjuk a fenntartható anyaghasználatot, amit a jövőbe mutató elegáns dizájnnal ötvözünk– fogalmazott Bíró Miklós, ingatlanfejlesztési projektmenedzser

Szobák

 

Az Eventiben található szobák kényelmesen tágasak, loft jellegűek és összesen öt típusban állnak a vendégek rendelkezésére. A padlótól mennyezetig érő ablakokkal felszerelt szobák nagyvárosi kilátással, beépített streaming szolgáltatásokkal, fehér márvány fürdőszobákkal és Atelier Bloem piperével kényeztetik annak lakóit.

Szolgáltatások

 

Az Eventi Kimpton-ba látogatók számos szolgáltatással találkozhatnak. Ahogy arra a neve is utal, kitűnő helyszínt kínál a különböző rendezvényeknek, nem kevesebb, mint 20.000 négyzetméteren. Beltéren egy hatalmas bálteremmel, rugalmasan alakítható konferencia és meeting termekkel, valamint kisebb egységekkel rendelkezik. Aki pedig egy elképesztő városi esküvőre vagy partira vágyik, annak tökéletes helyszínt ad az ötödik emeleten található “The Veranda”. Ez egy 4500 négyzetméteres Fifth Avenue-ra néző különleges terasz a város felett, ami páratlan kilátást ad az Empire State Buliding-re.

 

Az esemény helyszíneken kívül moziterem, a nap 24 órájában rendelkezésre álló edzőterem és minden technikai eszközzel felszerelt business center is megtalálható.

Vendéglátás

 

Az étel és ital tekintetében is erős vonalat hivatott képviselni az Eventi, ugyanis a szállodában több étterem is található. Ezek közül az egyik a James Beard-díjas séf, Laurent Tourondel keze munkáját viseli, egyedülálló olaszos fine dining élményt nyújtva. A Lupolo-ban portugál tapas-os jellegű ételeket kóstolhatnak a vendégek, míg a The Vine-ban bar falatok mellett fogyaszthatják a Tourondel által komponált koktél különlegességeket.

 

A budapesti és new yorki Kimptonban egyébként közös, hogy mindkettő történelmi jelentőségű városrészben kapott helyet és az üzleti események szempontjából a budapesti szálloda is jelentős központtá válhat a jövőben.

 

Leave a comment