Skip to content Skip to footer

Kimpton hotelek a világ körül: London

Egyedülálló luxusszálloda London központjában

 

A Kimpton szállodalánc megálmodója Bill Kimpton volt, akinek a víziója az volt, hogy egy kifinomult, saját egyéniséggel bíró, mégis családias életérzést teremtsen meg a szállodákon keresztül, ahol az emberek valóban összekapcsolódhatnak mind az épülettel, mind egymással. Ez a Kimpton hotelek filozófiája 40 év után is.

 

Világszerte minden Kimpton hotel, minden étterem és minden bár egyedi. Ezért azok saját nevet, logót és “identitást” kapnak, tükrözve az adott ország különlegességét. Ilyen az 1900-ban nyílt londoni – korábbi nevén – Russell Hotel is, amelynek építésze, majd későbbi névadója Charles Fitzroy Doll volt, aki a világhírű Titanic gőzhajót is tervezte.

Kimpton Fitzroy London hotel Kimpton Fitzroy London hotel

A Russell Square keleti oldalán található hotel óriási mérföldkőnek számít, hiszen az épületben a XIX. század dizájnja vegyül a mai London stílusával. Ráadásul a modern enteriőr a nagy terekkel arra ösztönzi a látogatókat, hogy minél több időt töltsenek bent. A 2018-as felújítás után a műemlék eredeti homlokzata és a belső terei is visszakapták régi pompájukat.

 

A 334 vendégszobával és lakosztállyal rendelkező hotel minden helyiségét elárasztja a természetes fény, amitől egyszerre tátva marad az ember szája és érzi úgy, hogy hazaérkezett. A hotelszobákban márvány kialakítású fürdőszobák várják a vendégeket esőzuhannyal és káddal. A különböző piperecikkek az elismert parfüm márkától, The Perfumer’s Story-tól vannak. A szobák kiválasztásakor számos lehetőség van: 16 nm-es City Single-től a 85 nm-es lakosztályig. A szálloda felújítása alatt az építészeti örökség megmentése mellett jelentős szerepet játszott az is, hogy az ökológiai lábnyomot csökkentsék. Minden helyiségben energiatakarékos világítás-, fűtés- és szellőzőrendszer került kialakításra. Az eredeti nyílászárókat kicserélték, valamint ahol lehetőség volt, ott további szigetelésre került sor az épület burkolati hőhatékonyságának javítása érdekében.

Kimpton Fitzroy London hotel

Kimpton Fitzroy London hotel

Az eredeti épületben korábban csak egy étterem kapott helyet, melynek érdekessége, hogy itt volt megtekinthető az úgynevezett “Lucky George” szobor, melynek párja a Titaniccal együtt az Atlanti-óceán mélyén pihen. A felújítás után azonban a hotel falain belül négy vendéglátó egység is helyet kapott. A Kimpton Fitzroy éttermei közé tartozik a Michelin- csillagos Galvin testvérpár által üzemelt Galvin Bar & Grill. Megtalálható még a Fitz’s, amely egy előkelő koktélbár, a Burr & Co, ami nappal ideális bruncholó hely, este pedig borbárként funkciónál, illetve a Palm Court, ami egy csodálatos kávézó, ami pálmaházakkal is vetekedhet.

 

Ilyen páratlan épületremekek családjába kerül a Bem téren elhelyezkedő Kimpton szálloda. “Minden Kimpton hotel saját egyéniséggel bír, ez adja a hotellánc különlegességét. A tervek szerint 2023-ban elkészülő Marcel Wanders világhírű designer által megálmodott budapesti Kimpton még inkább növeli majd ezeknek a külső- és belsőépítészeti remekműveknek a listáját.” – tette hozzá Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

 

Leave a comment