Skip to content Skip to footer

Mitől “A” kategóriás egy irodaház?

Az irodaházak besorolásai segítenek eligazodni az új irodaterületek keresésében és a lehetőségek leszűkítésében. Az irodaházakat A, B és C kategóriákba lehet sorolni. Az “A” kategória képviseli azokat az épületeket, amelyek a legkorszerűbb technológiával és a legmagasabb igényeket kielégítő szolgáltatásokkal rendelkeznek.

A Bel-Buda szívében épülő BEM Center is az “A”  kategóriába lesz sorolható a tervek szerint. A hotel-irodaház szinergiára alapuló komplexum nemcsak egyedi funkciói és szolgáltatásai, hanem elhelyezkedése miatt is különleges szereplője lesz a budapesti irodapiacnak. Habár rengeteg technikai követelmény van arra vonatkozóan, mitől számít egy iroda A-,B-, illetve C-kategóriásnak, íme néhány paraméter, melyek leginkább döntőek a minősítést illetően.

Az épületnek először is olyan lokációval kell rendelkeznie, amely presztízs értéket képvisel.  Az ilyen irodaházak jellemzően üzleti központokban vagy frekventált városrészeken helyezkednek el. A Duna-parti Bem Center elhelyezkedése minden célhoz kiváló. A Bem tér közelében számos irodaház, közintézmény, kormányzati épület található. A környék tömegközlekedéssel és autóval is kiválóan megközelíthető.

Ezen kívül az “A” kategória megszerzéséhez szükséges, hogy minimum 1000 négyzetméter kiadható irodaterülettel rendelkezzen az irodaház, amely biztosít fedett és biztonságos parkolóhelyeket is. Az innovatív irodakomplexum ennek több, mint a hússzorosát nyújtja, ugyanis 20 000 négyzetméter flexibilisen kialakítható irodahelyiséget biztosít 6 szinten. Illetve összesen 349 parkolóhellyel rendelkezik több, mint három szinten.

Ahhoz, hogy egy irodaépület “A” kategóriás minősítést kaphasson fontos, hogy kiváló minőségű, I. osztályú szabvány kivitelezéssel készüljön. A BEM Center épületben nagy hangsúlyt kapnak az innovatív megoldások és a környezetvédelem is. Az irodaház a LEED zöldépület-minősítő rendszer GOLD minősítésében meghatározott kritériumok szerint épül. A LEED minősítés pontozáson alapul: a projektek az épület építése és használata során alkalmazott környezetbarát tevékenységek alapján kapnak pontokat. A független U.S. Green Building Council (USGBC) által kiadott LEED keretet biztosít az egészséges, energiahatékony és zöld épületek létrehozásához, és a fő környezetvédelmi szempontokat igazolja.

“Az “A” kategóriás épületek nem mindig új építésűek. Régebbi, előkelő épületek is lehetnek felsőkategóriás irodaházak, amelyek felújításon estek át. Az ilyen épületek csúcsminőségű bérlői fejlesztésekkel és kiváló minőségű, első osztályú felületkezeléssel, valamint csúcstechnológiás biztonsággal, és a legmodernebb technológiai képességekkel büszkélkedhetnek.”foglalja össze Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser. 

Az épületkomplexumban prémium gasztro kínálat is lesz, ami kávézókat, fine dining éttermet és egy tervezett skybart jelent. Az irodaépület földszintjén számos kereskedelmi és szolgáltató egység is kialakításra kerül majd, amely nem csak az irodaház, hanem a környék lakói számára is elérhető lesz.. A prémium kategória besoroláshoz ezen szolgáltatások is elengedhetetlenek, így a 2023 végén megnyitó BEM Center kiérdemelten lehet “A” kategóriás besorolású.

1 Comment

  • Savannah
    Posted 2024.04.16. at 00:06

    Wow, awesome weblog format! How long have you been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The entire look of your site is fantastic, let
    alone the content! You can see similar here dobry sklep

Leave a comment