Skip to content Skip to footer

A modern iroda jellemzői: fenntarthatóság, kényelem, rugalmasság

A szállodaként, illetve irodaházként 2023-ra újjáéledő egykori Radetzky-laktanya a budapesti irodapiac különleges szereplője lesz. A Bem Center irodaház kialakításánál a modern irodák valamennyi fontos jellemzője kiemelt figyelmet kap majd: az épület környezettudatos, fenntartható szemlélettel, speciális kényelmi szolgáltatásokkal várja bérlőit.

 

Elegáns és innovatív irodakomplexum épül a Duna-parton, a város szívében 2023-ig. A Bem center több mint 20 ezer négyzetméternyi flexibilisen alakítható irodaterületet kínál bérlőinek 6 szinten, 389 parkolóhellyel és számos különleges szolgáltatással.

Az „A” kategóriás, prémium Bem Center úttörőnek számít Budapesten, hiszen az egymás mellett épülő hotel és irodaház szinergiájának köszönhetően az irodaház bérlői számára rengeteg, a szálloda részeként működő funkció is elérhetővé válik” – fogalmaz Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser, példákat is említve: az irodabérlők rendezvény- és tárgyalótermeket, privát szobákat bérelhetnek a fontosabb céges megbeszélésekhez, és csupán pár lépésre orvosi szolgáltatást, fitnesz centert, fine food élelmiszerboltot is igénybe vehetnek.

 

Rugalmas kialakítás: mint otthon

A Bem Center kialakításánál számos olyan fontos szempontot figyelembe vesz a kivitelező, amely a modern irodákra jellemző.

Mivel napjainkban a legtöbben hibrid rendszerben dolgoznak, azaz otthon és az irodában is, meghatározó elvárás a munkahelyen a flexibilitás, vagyis a rugalmas kialakítás: az iroda keltse minél inkább az otthon érzetét, nyitott terekkel, kreatív és kényelmes bútorzattal, sok természetes fénnyel és koherens színpalettával.

 

A természethez közel: biofil dizájn

Azok, akik a világjárvány miatt otthonról végezték munkájukat az elmúlt időszakban, korlátozottan tudták ápolni kapcsolataikat a külső világgal. Ezért az irodai környezetet minél inkább természetközelinek kell tervezni, ezzel is segítve a munkatársakat abban, hogy az irodában ülve is kapcsolatba tudjanak lépni a természettel. Ezt a zöld megközelítést nevezzük biofil dizájnnak.

Segíthet például a nagyméretű és jó elhelyezkedésű ablakok alkalmazása, növények beszerzése, esetleg zöldfalak beépítése, mert az energetizáló zöld kellemesebb környezetet biztosít a munkához, és egyes növénytípusok még a levegő minőségén is javítani tudnak. Jellemző trend az olyan természetes motívumok használata a dekorációban, mint a levéllenyomatok, madarak, virágok sziluettje. Sok irodában kerül kialakításra kis kert, illetve zöld terasz, amely cserepes virágaival, fűszernövényeivel segít a munkahelyi stressz kezelésében.

A természetközeliség a fenntartható működésre törekvésben is megjelenik: a Bem Center tervezői számára is kiemelten fontos volt, hogy az irodatervezés során környezetkímélő anyagokat, illetve megoldásokat alkalmazzanak.

 

Fókuszban az egészség

A munkavállalók számára nemcsak az iroda szolgáltatásai fontosak, hanem azok a lehetőségek is, amelyeket munkahelyükhöz minél közelebb elérhetnek. Jelentős szempont, hogy a kikapcsolódásra, a napi ügyek intézésére a munkahelyhez minél közelebb nyíljon lehetőség.

A Bem Centerben dolgozókat számos ilyen különleges szolgáltatás segíti majd, a fentebb említett hotel-irodaház szinergiának köszönhetően. Az edzést, kikapcsolódást kínáló lehetőségek hozzájárulnak a test és a lélek közötti egyensúly megtartásához, mely kulcsfontosságú a hatékony munkához és munkahelyi elégedettség eléréséhez.

Leave a comment