Skip to content Skip to footer

Hogyan épül a BEM Center? – 1. rész

Több mint egy éve, 2021 májusában kezdődött a budapesti Bem téren az építkezés, a régészeti feltárások befejezése után idén tavasszal az építkezés még magasabb sebességi fokozatba kapcsolhatott. Ennek előzményeiről és hátteréről Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser mesélt.

A több évtizede üresen álló, leromlott állapotban lévő egykori Radetzky-laktanya – amelybe korábbi tulajdonosai többször is belebontottak – műemléki homlokzata Budapest egyik fontos városképi értékkel rendelkező értéke, ezért a megőrzésére kiemelt figyelmet fordít mind a fejlesztő, Market Asset Management Zrt., mind pedig a kivitelező, a Market Építő Zrt.
Biró Miklós azt is elmondta, hogy Magyarországon ritkán látott, különleges műszaki megoldással, egy 110 tonnás acélszerkezettel tartják a homlokzatot, melynek érdekessége, hogy minden alapozása a belső oldalon van azért, hogy a területen kívül lévő közműhálózat ne sérüljön, illetve hozzáférhető maradjon.

“A Bem tér felé néző épületrészt az Intercontinental Csoport boutique brandje, a Kimpton ötcsillagos szállodája foglalja majd el, ami már csak azért is egyedülálló, mert ez lesz Közép-Kelet Európában az első Kimpton szálloda. – árulta el Biró Miklós.

Az épületkomplexum hátsó oldalán pedig – melynek két iránya a Bem József utca, illetve a Fekete Sas utca felé fog nézni -, egy “A” kategóriás, a XXI. századi igényeknek mindenben megfelelő, innovatív irodaház épül. Az épület hat emeletén összesen 22 000+ négyzetméternyi irodatér, a földszinten pedig szolgáltatások kapnak helyet. A BEM Centerben várhatóan lesz étterem, bár, kávézó, illetve tartozik majd hozzá egy közel 350 férőhelyes mélygarázs is.

Az irodaház a tervek szerint 2023 Q4-ben nyitja meg kapuit, míg a hotel 2024-től fogad majd vendégeket.

Leave a comment