Skip to content Skip to footer

Újabb fokozatba kapcsolt a BEM Center irodaház

A BEM Center irodaház minőségi kiskereskedelmi mixszel várja az érdeklődőket

A nemrég átadott BEM Center irodaház üzlethelyiségeinek kialakítása újabb fokozatba kapcsolt. A bérlők között már biztosan köszönthetjük a CIB Bankot, a Mielét és a Manna ABC-t.

A BEM Center munkálatai 2021-ben kezdődtek, az irodaházban 20 000 m2 irodaterület, 3050 m2 kiskereskedelmi terület található, valamint egyedi módon egy ötcsillagos Kimpton Hotel is kapcsolódik az épülethez. A fejlesztés egyik érdekessége, hogy az irodaház lobbija úgy került kialakításra, hogy a Bem József, és a Fekete Sas utcákra merőleges Henger utca ill. Kandó Kálmán utca összeköttetéseként egy nagyságrendileg 500 m2-es, mindenki számára használható belső fedett passzázs alakult ki izgalmas és prémium minőségű belsőépítészeti megoldásokkal.

Az üzletek egy része a Bem József, egy másik része a Fekete Sas utcára nyílik, emellett vannak olyan kiskereskedelmi egységek, amelyeket a passzázs felől lehet megközelíteni. Szintén fontos eleme a fejlesztésnek, hogy olyan flexibilis parkolási rendszert alakított ki a fejlesztő, amely a hotel vendégei és az iroda bérlők mellett a vásárolni kívánó vendégeket és a környéken lakókat is kiszolgálja.

Az elmúlt évek gazdasági környezetében, a 2023-ra általánosságban jellemző kiugró infláció és a magas energiaárak miatti csökkenő vásárlóerő a kiskereskedelmi forgalom szignifikáns visszaesését hozta. Sok cégnél az expanziós terveket jelentősen megnyirbálták, vagy teljesen leállították. Ebben a gazdasági közegben még inkább jelentős eredmény, hogy a BEM Center ilyen erős bérlői mixszel várja vendégeit.

„Jó hír, hogy a tavaly év végi és 2024-es év eleji gazdasági adatok és kiskereskedelmi forgalmak már bizakodásra adhatnak okot az idei évre vonatkozóan, ezzel együtt 2023 sok kihívás elé állította a kiskereskedőket is. Ebben a környezetben csak nagyon speciális fejlesztések azok, amelyek a lecsökkent expanziós étvágy ellenére felkeltik a résztvevők figyelmét.  A BEM Centerben összeállított retail mixből egyértelműen látszik, hogy az energiahatékony, modern épületekre a kiskereskedelmi szektorban továbbra is van igény. Az építészeti, belsőépítészeti és energetikai megoldások mellett, a nagy átmenőforgalom miatti jó elhelyezkedés, a kiváló láthatóság, a változatos üzletméretek mentén sikerül megvalósítanunk az elképzelt kiskereskedelmi mixet. A partnereink kiválasztásánál fontos volt a megfelelő funkció, az üzletek megjelenése, a szolgáltatások minősége. A kiadható területek 80%-ára megállapodtunk, a még elérhető 20%-ra folynak az egyeztetéseink, 2024 év végére a teljes retail terület értékesítésre kerül.” – mondta el Szabó Dávid, az épület bérbeadását végző Property Market kiskereskedelmi bérbeadási igazgatója

„MANNA ABC új koncepció szerint nyitja meg legújabb egységét a BEM Center irodaház földszintjén. Az üzlet 0-24-es nyitvatartással várja a vásárlókat, ami jelentősen megkönnyíti a késői bevásárlást is. A bővített, minőségi szortiment mellett saját péküzemben készített, illetve helyben sütött péksüteményekből választhatnak az irodaház látogatói, az Üzlet vásárlói. Az egészségtudatos táplálkozáshoz minden termékcsoportban megtalálhatóak alapanyagok, készételek, vitaminok. Mindig a különleges minőségre törekedtünk, üzleteink többsége a belvárosban, vagy innovatív, irodaházi környezetben található meg. Az impozáns épületegyüttes, amely egyszerre jeleníti meg Budapest évszázados építészeti arculatát valamint szolgáltatásai terén az újításra való törekvést, tökéletesen illeszkedik a Manna ABC 0-24 terveihez– emelte ki Papp András, a MANNA ABC alapító-tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

Fontos szempont volt a helyszín kiválasztásakor, hogy az új budai fiókunk elhelyezkedés szempontjából Buda szívében, megközelíthetőség szempontjából pedig autóval és gyalogosan egyaránt könnyen elérhető, jó parkolási adottsággal rendelkező iroda legyen. Mivel a BEM Center a budai közlekedés egyik ütőerén helyezkedik el, a parkolás megoldott, tökéletesen megfelelt az elvárásoknak.

Az ügyfelekkel való kapcsolattartás miatt olyan helyszínt kerestünk, ahol lehetőségünk nyílik akár tájékoztatási vagy edukációs célú előadások megszervezésére is, vagy kötetlenebb formájú találkozásokra egy kávé mellett, ezért az étterem, hotel közelsége is a szempontok közt szerepelt.

Az anyabanki elvárásokkal szinkronban jelentős szerepet kapott az ESG szempontok figyelembevétele is. Az új ingatlan jól illeszkedik a CIB Bank eddigi fejlesztéseibe, építészetileg, energiahatékonysági szempontból, valamint szolgáltatási palettáját tekintve is magas színvonalú épület. , és a kollégáknak korszerű, minden igényt kielégítő munkakörnyezetet tudunk biztosítani, ezért esett a választásunk erre a helyszínre.

Az új Bem Center fiók belső kialakítása, hasonlóan több korábban átalakított fiókunkhoz, az anyavállalat által kidolgozott új fiókarculati megközelítést szolgálja, melynek lényege, hogy a bankfiókok nemcsak a pénzügyek közvetlen intézésére szolgálnak, hanem egyfajta közösségi térként is használhatók, ahol az ügyfeleknek lehetősége nyílik a beszélgetésre, a találkozásra vagy akár a munkára is”– részletezte Schmél Ferenc a CIB Bank Hálózat Menedzsment vezetője.

A Miele alappillérei közé sorolja a fenntarthatóságot, a kiemelkedő designt, a minőségi kivitelezést, a technológiai újításokat. Az irodánk, valamint a magyarországi flagship üzletünk, a Miele Experience Center új helyszínének kiválasztásakor mindezen szempontokat szem előtt tartottuk.  Vásárlóink már az épületbe érkezve – kijelölt parkolókkal várjuk őket – egy teljesen új élményben részesülnek, az üzletünket pedig a legfrissebb nemzetközi design előírások alapján alakítjuk ki és a vásárlást technológiai újításokkal tesszük emlékezetesebbé. Törekvésünk, hogy szakértő kollégáink, valamint rezidens és vendég séfeink vezetésével megrendezésre kerülő főzőesemények során, személyre szabott élményeket nyújtsunk az érdeklődőknek. Ebben a BEM Center minőségi kialakítása és az általa biztosított lehetőségek is partnerünk erősítette meg Spengler Nikolett, a MIELE ügyvezető igazgatója. 

Az BEM Center ideális választás azok számára, akik egyaránt fontosnak tartják a minőségi szolgáltatásokat, a presztízs körülményeket valamint a különleges lokációt. A következő hónapokban további bérlői portfólió bővülés várható.

bem center retail