Skip to content Skip to footer

Kimpton hotelek a világ körül: Tokió

Nagyvárosi fúzió a tokiói Kimpton Hotelben

 

Az Intercontinental hotel csoport luxus boutique márkája, a Kimpton Hotels mára minden kontinensen jelen van. Több, mint 30 éve keltik életre a rájuk jellemző igényes és kreatív koncepciókat. A brand 2020-ban nyitotta meg egyetlen japán egységét, a Kimpton Shinjukut, ami a hét ázsiai Kimpton egyike.

 

Az épület Tokió talán legszínesebb és nyüzsgőbb negyedében, Shinjuku-ban található. A Kimpton Tokyo a negyed legforgalmasabb utcáján, Japán legnagyobb pályaudvarához közel kapott helyet. A környék tehát infrastrukturálisan igen felkapott, a közelben számtalan üzlettel és vendéglátó egységgel, valamint a business szektor szempontjából is meghatározó központokkal.

 

A tokiói szálloda tervezésénél a manhattani art és dizájn szcéna hangulatát szerették volna ötvözni a japán kultúrára jellemző tradicionális és letisztult elemekkel. Fontos része volt a koncepciónak, hogy a Kimpton hotelek boutique jellege a shinjukui egységnél a vibráló és szüntelenül pörgő belvárosi negyed közepén, egy valódi nyugalmat sugárzó oázisban jelenjen meg.

 

Az art deco jellegű boutique hotel összesen 151 hívogatóan letisztult szobával várja a látogatókat, mely tökéletes választás a kikapcsolódni vágyóknak és az üzleti célból megszállóknak egyaránt.

Kimpton Hotel Tokyo

 

A szálloda különlegessége, hogy kis kedvencek fogadására is alkalmas. Ezt a remek funkciót egyedülállóan ötvözik a páratlan luxus környezettel és szolgáltatásokkal, ezért igen népszerű az ázsiai szegmensben.

 

A közös helyiségekben, valamint a szobákban is visszaköszönnek a minőségi, természetes anyagok, amik nyugati és keleti kultúrát vegyítik modern köntösben. Az artisztikus jelleg a szobákban valódi komforttal és lifestyle elemekkel párosul. A gombnyomásra záródó árnyékolók, a tabletes call service rendszer vagy a kikapcsolódást segítő kellékek, mint a jógamatrac és a tradicionális luxus köntös is, egyaránt a vendég élményt hivatott emelni.

 

A hotel belső tereinél az utolsó kis részletre is ügyeltek a tervezők, így minden helyiségben érezhetjük a művészi hatást: a strukturált lámpatestek, freskók és a japán dizájn elemeket tükröző megoldások még a liftekben felbukkannak.

Kimpton Hotel Tokyo

 

A hotelben összesen három rendezvény és meeting terem található, a tizenhatodik emeleten különleges kápolnával és egy exkluzív művészeti kiállítótérrel együtt. Ezeken felül egy huszonnégy órában működő edzőterem és folyamatos jóga órák várják az érdeklődő vendégeket.

 

“A tokiói branch-hoz hasonlóan a Bem Center megtervezésénél is igen lényeges szempont volt a budapesti üzleti infrastruktúra közelsége, mely várhatóan népszerű célpont lesz az e célból idelátogatók körében” – tette hozzá Bíró Miklós, ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

Leave a comment